Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Για γρήγορες εξορμήσεις από τη βαβούρα της Αθήνας σίγουρα οι Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας επιλέγεται ως ένας χιλιομετρικά κοντινός προορισμός (65 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας). Είναι άμεσα προσβάσιμος με το αυτοκίνητο, με το λεωφορείο ΚΤΕΛ αλλά και με τον προαστιακό από το κέντρο της Αθήνας σε μόλις 55 λεπτά.

Οι Άγιοι Θεόδωροι έχουν περίπου 8.000 κατοίκους και είναι μία παραλιακή κωμόπολη που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Επίσης υπάρχουν σημαντικά πολιτιστικά μνημεία που αξίζουν τον κόπο να τα επισκεφτεί κάποιος όπως η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων που η ανέγερσή της χρονολογείται από τα μέσα του 11ου αιώνα, τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κρομμυώνας, την Ιερά Μονή Παναγίας Πραθίου που οι αγιογραφίες της είναι μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας.

Η πόλη των Αγίων Θεοδώρων προσφέρει επίσης πολλές επιλογές για κοντινές εξορμήσεις.  Αρχικά μπορείτε να επισκεφτείτε τα Ίσθμια όπου εκεί θα δείτε το Ιερό του Ποσειδώνα. Επίσης πολύ κοντά βρίσκονται το κοσμοπολίτικο Λουτράκι, η Αρχαία Κόρινθος και τα λουτρά της Ωραίας Ελένης. Άλλη μια εξόρμηση είναι τα Γεράνεια Όρη, όπου εκεί υπάρχουν πολλά ορεινά μονοπάτια που προσφέρονται για πικ νικ και πεζοπορία ανάμεσα σε πολλά είδη φυτών και πολλά ζώα όπως αλεπούδες, γεράκια, λαγούς. Η επίσκεψη στο ηφαίστειο που υπάρχει στο Σουσάκι είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία όπως και το μπάντζι τζάμπινγκ από την Διώρυγα της Κορίνθου.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε με ένα καΐκι το νησάκι Όμβριος και εκεί να θαυμάσετε τις θαλάσσιες σπηλιές. Επίσης στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων υπάρχουν τα ξακουστά Πευκάκια  που είναι το πιο δημοφιλές πάρκο της περιοχής. Εκεί κάθε καλοκαίρι συρρέει πλήθος κόσμου, για να διασκεδάσει στα μοντέρνα μπαράκια και καφέ. Ακόμα, Τα παραδοσιακά ταβερνάκια σε συνδυασμό με την καταγάλανη θάλασσα και την καταπράσινη φύση δίνουν την αίσθηση ενός ζωγραφικού πίνακα που κοιτώντας το σου δίνει μία εσωτερική ηρεμία.

 

Φυσικά η πόλη ενδικνύεται για διάφορες δραστηριότητες όλο τον χρόνο όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ψάρεμα και ενδείκνυται εκτός από καλοκαιρινές διακοπές και για χειμερινές αποδράσεις με την οικογένειά σας.

Υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και κάμπινγκ για διαμονή.

Προσφορές επιχειρήσεων

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 14.000€ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 61 ΕΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 6.3
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ...

Ενοικίαση ή Αγορά Νυφικού στις πιο ανταγωνιστικές Τιμές της Αγοράς!
Αγορά καινούριου...

Οι προσφορές στο Δράμι δεν σταματούν ποτέ! 

Τις Καλύτερες προσφορές θα τις βρείτε στη Βοσκοπούλα!