Είμαι στην Κόρινθο. Τι μπορώ να κάνω; Τι μπορώ να δω;

ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΛΙΜΑ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

  Η πόλη της Κορίνθου βρίσκεται στον ομώνυμο νομό, βορειοανατολικά της Πελοποννήσου. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη. Μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1928 ανοικοδομήθηκε αποκτώντας άριστη ρυμοτομία. Έχει πληθυσμό 30.177 κατοίκων και είναι γνωστή για την ιστορία της, τη θάλασσα αλλά και τις σταφίδες της!
  Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Αρχαία Κόρινθο, την Αρχαία Νεμέα, την Δίολκο, τα Ίσθμια αλλά και το Ηραίον, η Κόρινθος αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για επίσκεψη και διαμονή. Άλλωστε, η πόλη διαθέτει πάνω από 40 ξενοδοχεία όλων των οικονομικών δυνατοτήτων.
   Στο εναλλασσόμενο τοπίο της Κορινθίας που συνδυάζει παραλίες, λεκανοπέδια αλλά και ορεινούς όγκους, ο επισκέπτης μπορεί να συμμετάσχει σε ορειβατικές εξορμήσεις, πεζοπορίες, σκί (τους χειμερινούς μήνες στο χιονοδρομικό κέντρο Τρικάλων) αλλά και σε πιο περιπετειώδεις δραστηριότητες όπως το bungee jumping στον Ισθμό της Κορίνθου.
  Το κέντρο της πόλης είναι ως επί το πλείστον πεζοδρομημένο. Ο πιο πολυσύχναστος πεζόδρομος είναι αυτός της οδού Κολοκοτρώνη, όπου οι κάτοικοι της πόλης απολαμβάνουν τον καφέ ή το φαγητό τους. Η αγορά της πόλης, όπου θα βρείτε και τα περίφημα ψάρια της Κορίνθου, βρίσκεται στην οδό Κύπρου. Κοντά στο λιμάνι βρίσκεται η πλατεία του Φλοίσβου με το φημισμένο ορόσημο της πόλης,
το άγαλμα του Πηγάσου. Στην πλατεία αυτή συνηθίζεται να πραγματοποιούνται πολλά πολιτιστικά δρώμενα, τα περισσότερα από τα οποία διοργανώνονται απότους δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.Πριν την Σαρακοστή λαμβάνει χώρα το καρναβάλι της Κορίνθου. Ακόμη διοργανώνεται νυχτερινός μαραθώνιος με πλήθος κόσμου να συρρέει από όλη την Ελλάδα.

 

   Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το Λαογραφικό μουσείο της κορίνθου με συλλογές του 19ου και 20ου αιώνα καθώς και η Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης που φιλοξενεί έργα σπουδαίων Κορινθίων καλλιτεχνών και όχι μόνο.

  Αναφορικά με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην Κόρινθο εδρεύουν δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων και το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

   Λόγω του πυκνού οδικού δικτύου η Κόρινθος καθίσταται εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο και λεωφορείο τόσο από την Αθήνα (σε απόσταση 82 χιλιομέτρων) όσο και από τις υπόλοιπες πόλεις της Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα τακτικά δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου Αθηνών ενώνουν την πρωτεύουσα με την Κόρινθο.
  Το κλίμα στην Κόρινθο χαρακτηρίζεται από γλυκούς χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια.
Χάρη σε αυτό το κλίμα, άλλωστε η πόλη αυτή είναι παγκοσμίως γνωστή για το κρασί αλλά και τη σταφίδα της!

Προσφορές επιχειρήσεων

Δώρο Εφαρμογή του Τζελ Μετά από κάθε απεντόμωση

2 ΚΕΜΠΑΠ special,1 μικρή μερίδα πατάτες, Τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα, πίτα, 1...

Κοτόπουλο Ολόκληρο Παϊδάκια στα κάρβουνα (συνοδεύεται με σως) μόνο 15€
Σας κάνουμε δώρο 1...

1 κιλό Ζυγούρι στα κάρβουνα μαζί με 1 μερίδα πατάτες & 1 κόκα- κόλα 1,5 λίτρο ή μισό κικό...

Ενοικίαση νυφικού από 400€
Αγορά νυφικού από 600€

Πίτα Κλαμπ Σάντουιτς με γύρο ή με κρεατικό της επιλογής σας στα 7€
Με γκούντα, μοτσαρέλα,...

2 καλαμάκια κοτόπουλο special,1 μικρή μερίδα πατάτες, Τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα, πίτα, 1 κόκα-...

Μεγάλη πίτα με γκούντα, μοτσαρέλα, φέτα, μπέικον, μαρούλι, σος & κρεατικό της επιλογής σας...