Είμαι στο Άργος! Τι μπορώ να κάνω; Τι μπορώ να δω;

ΑΡΓΟΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Άργος ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και θεωρείται η αρχαιότερη πόλη όχι μόνο  της Ελλάδας αλλά και της ηπειρωτικής Ευρώπης, μιας και ήταν ένα από τα πιο φημισμένα κέντρα του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Έχει πληθυσμό 22.000 κατοίκων και φημίζεται για τους πορτοκαλεώνες που εκτείνονται σε πολλές χιλιάδες στρέμματα.

                                                                                                                                                                                                    

Ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία είναι το κάστρο της Λάρισας, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης και είχε ως αφετηρία τους προϊστορικούς χρόνους. Έκτοτε γνώρισε πολλές επισκευές και διαδραμάτισε καίριο ρόλο στην Επανάσταση του 1821.Επίσης σημαντικό θεωρείται και το Αρχαίο Θέατρο που χωράει 20.000 θεατές και κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.χ. Εκεί πραγματοποιήθηκε η 4η Εθνοσυνέλευση του νέου ελληνικού κράτους από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τέλος ένα ιδιαίτερο μνημείο είναι η πυραμίδα του Ελληνικού, που κτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ, βρίσκεται κοντά στο Κεφαλάρι Άργους και λέγεται πως χρησίμευε ως τάφος ή οχυρό. Το θέμα είναι πως ακόμη παραμένει μυστήριο η αιτία που κτίστηκε και το μυαλό του επισκέπτη μπορεί να εικάσει διάφορα για αυτό το μοναδικό κατασκεύασμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο Άργος λειτουργεί το ΙΕΚ τουριστικών επαγγελμάτων και η σχολή της ΑΣΠΑΙΤΕ, αποδεικνύοντας ότι μία μικρή πόλη μπορεί να έχει και εκπαιδευτικό-μαθησιακό χαρακτήρα.

Φημίζεται παγκοσμίως για τα πορτοκάλια του, αλλά και για τα σταφύλια του, τα βερίκοκα, τα γνωστά αργείτικα πεπόνια. Μην ξεχνάμε βέβαια και το εξαιρετικής  ποιότητας κρασί από την περιοχή του Μαλανδρενίου.

Ξακουστό  μοναστήρι είναι η Παναγία η Κεφαλαριώτισσα που βρίσκεται στο χωριό Κεφαλάρι, 5 χιλιόμετρα μακριά από το Άργος και είναι χτισμένη εντός σπηλαίου.