Η Πάτρα και η Επιχειρηματικότητά της

Επιχειρηματικότητα και επιχειρηματίες Πάτρας

Νομός: 

Η Πάτρα υπό το πρίσμα της επιχειρηματικότητας

Ο νομός Αχαΐας βρίσκεται στην κορυφή κυριολεκτικά (αποτελεί το άνω τμήμα της Πελοποννήσου) αλλά και μεταφορικά (διότι η μοναδικότητά του είναι ασύγκριτη)! Πρωτεύουσα του νομού είναι η Πάτρα, η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και η τρίτη μεγαλύτερη πανελλαδικώς. Από την αρχαιότητα έως σήμερα αποτελεί οικονομικό, πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο χάρη στο λιμάνι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «πύλη προς τη Δύση». Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ανακηρύχθηκε το 2006 ως πρώτη πολιτιστική πόλη της Ευρώπης, λόγω της μακρόχρονης ιστορίας της όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και την διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα, που προσελκύουν άτομα πανευρωπαικώς.

Σύντομη ιστορική αναδρομή της Πάτρας. Η ιστορία της Πάτρας ξεκινά ήδη από τον 5ο αιώνα π.Χ. Στα ρωμαϊκά χρόνια γίνεται αποικία των Ρωμαίων και γίνεται σημαντικό κέντρο της εποχής. Έπειτα, αφού περάσει από πολλούς κατακτητές, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, απελευθερώνεται και από το 1834 και εξής η πόλη χαρακτηρίζεται από νεοκλασικό ύφος με σαφή επιρροή από τη Δύση. Στις αρχές του 19ου αιώνα έχουμε τη δημιουργία των πρώτων εμπορικών οίκων που βασίζονταν στη σταφίδα και το κρασί. Από το 1925 και εξής, η Πάτρα μπαίνει σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, με τη λειτουργία εργοστασίων σχετικά με τη παραγωγή κρασιού, κλωστοϋφαντουργίας και ενδυμάτων, αλευριού και ζυμαρικών, μπύρας, κλπ. Στα μέσα του 20ου αιώνα έχουμε τη δημιουργία του Πανεπιστημίου των Πατρών και γενικότερα την ανάπτυξη στον εκπαιδευτικό τομέα.

Πάτρα: Ο ορισμός της ζωής! Η Πάτρα σφύζει από ζωή! Εστιατόρια, καφετέριες, οικογενειακές επιχειρήσεις, αξιοθέατα, αρχαιολογικοί χώροι, μαγαζιά, θέατρα, μουσεία, βιβλιοθήκες… Προσελκύει ετησίως μεγάλο ποσοστό Ελλήνων επιχειρηματιών, κυρίως λόγω του εμπορίου και του τουρισμού, φοιτητές που εγκρίθηκαν στο Πανεπιστήμιο των Πατρών αλλά και όλους τους Έλληνες κάθε χειμώνα που γιορτάζουν το πατρινό καρναβάλι! Συνδυάζει τη ζωή στη πρωτεύουσα με τη ζωή στην επαρχία και αυτό είναι δύσκολο να συμβεί στην ίδια περιοχή.elektrika patra

Η Πάτρα και η ανάπτυξη. Η Πάτρα έχει γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή αλλά ξεχωρίζει περισσότερο για τις βιομηχανικές της επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές αφορούν τη κλωστοϋφαντουργία, δερμάτινα είδη, τρόφιμα, μεταλλικά προϊόντα, οικοδομικά υλικά, κλπ. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Πατρών για να διεξάγουν συμπεράσματα για έρευνες ή για να βελτιώσουν της ποιότητα παραγωγής τους. Η συνεργασία όμως με το Πανεπιστήμιο έχει ακόμη ένα όφελος: την επαφή με νέες τεχνολογίες και τη δημιουργία προϊόντων με υψηλές τεχνολογικές προϋποθέσεις. Η οικονομία της Πάτρας βασίζεται στις καινοτομίες της υψηλής τεχνολογίας καθώς ανοίγονται «δρόμοι» και εκτός ελληνικών συνόρων, αλλά και διότι αυξάνεται το επίπεδο τεχνολογικά και εκπαιδευτικά. Σε αυτό συμβάλει η ύπαρξη του Επιστημονικού Πάρκου όπου αναπτύσσονται νέες επιχειρηματικές ιδέες και προϊόντα με βάση την υψηλή τεχνολογία. Η επιχειρηματικότητα στην Πάτρα δεν είναι στάσιμη διότι εξελίσσεται συνεχώς. Με τη πάροδο του καιρού εντοπίζονται καινοτόμες ιδέες και νέες τεχνικές που αναβαθμίζουν την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.


 

Προσφορές επιχειρήσεων

Με κάθε πλύσιμο - κέρωμα αυτοκινήτου ΔΩΡΟ ένα αρωματικό δεντράκι

Ενοικίαση ή Αγορά Νυφικού στις πιο ανταγωνιστικές Τιμές της Αγοράς!
Αγορά καινούριου...