Ιαματικά Λουτρά Λουτρακίου

 spa-loutrakiou-oloimazi.gr

Ιαματικά Λουτρά Λουτρακίου

Τα Ιαματικά Λουτρά του Λουτρακίου δημιουργήθηκαν το 1921, όμως η ιαματική πηγή βρίσκεται εκεί για χιλιάδες χρόνια, όπου η περιοχή ονομαζόταν «Θέρμη». Ήδη από την αρχαιότητα, διαθέτουμε πολλά ιστορικά τεκμήρια σχετικά με τα Ιαματικά Λουτρά όπου πήγαιναν οι στρατιώτες μετά τη μάχη ή οι εκάστοτε βασιλείς για αναζωογόνηση, αλλά και οποιοσδήποτε ήθελε να θεραπευτεί από κάποια επίπονη ασθένεια. Η λουτροθεραπεία είναι μάλλον η πρώτη θεραπεία που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος και συνεχίζει να είναι το ίδιο αποτελεσματική μέχρι και σήμερα.

Το σημερινό Λουτράκι έχει πάρει την ονομασία του από τη λέξη «λουτρό», καθώς είναι η πιο χαρακτηριστική περιοχή σε όλη την Ελλάδα για την ύπαρξη ευεργετικών πηγών. Αυτό που στην ουσία συμβαίνει στον οργανισμό κατά την επαφή με τα Ιαματικά Λουτρά, είναι η χαλάρωση των ιστών του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων, βοηθώντας το σώμα να θέσει σε λειτουργία τους δικούς του μηχανισμούς για αυτοθεραπεία. Επιπλέον, αυξάνεται ο μεταβολισμός και ενισχύεται η καλή λειτουργία της καρδιάς.

Χρήσεις των ιαματικών λουτρών

Οι χρήσεις διαφέρουν ως προς την πάθηση που θέλουμε να θεραπεύσουμε. Οι πιο διαδεδομένες είναι η εισπνοθεραπεία (κατά την οποία εισπνέουμε τις ευεργετικές αναθυμιάσεις των λουτρών), η ποσιθεραπεία (η κατάποση του ευεργετικού νερού που προσδίδει διουρητικές ιδιότητες), το λασπόλουτρο, η ατμοθεραπεία και το λουτρό που μπορεί να συνδυαστεί με υδρομαλάξεις. Συνεπώς, τα Ιαματικά Λουτρά αξιοποιούνται με κάθε τρόπο, είτε με εσωτερική χρήση, είτε με εξωτερική.

Τα οφέλη των ιαματικών λουτρών

Είναι γνωστά από την αρχαιότητα τα οφέλη του ιαματικού λουτρού καθώς το νερό αυτό είναι δοσμένο απλόχερα από τη μητέρα φύση. Το νερό αναβλύζει από πετρώματα και βράχους από τα έγκατα της γης.  Επομένως, είναι ευεργετικό ως προς τις δερματικές παθήσεις, αρθριτικά, ρευματοπάθειες, δυσπεψία,  μυϊκά προβλήματα, διαβήτη, αρτηριακή πίεση, ορμονικά προβλήματα, κινητικές δυσκολίες, αλλά και προβλήματα ψυχολογικής φύσεως, όπως το άγχος, το στρες και η κατάθλιψη. Σε γενικότερο πλαίσιο, τα Ιαματικά Λουτρά θεραπεύουν ρευματικές παθήσεις, δερματικές, γυναικολογικές, πεπτικές, ηπατικές και αρτηριακές. Είναι μία διαδικασία ευχάριστη, αναζωογονητική και ως εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη, τόσο για την σωματική ευεξία που θα αισθανθείτε, όσο και τη συναισθηματική χαλάρωση και ανακούφιση. Εξάλλου, είναι γνωστό πως οποιαδήποτε επαφή με τη φύση και τα «δώρα» της είναι ευεργετική για τον άνθρωπο.

Νέα Υπηρεσία Aqua Aerobic

Απολαύστε Aqua Aerobic στην πισίνα του Spa, με την καθοδήγηση εξειδικευμένης Γυμνάστριας και επωφεληθείτε από τα 10 κορυφαία οφέλη που προσφέρει η άσκηση στο νερό!

 

Loutraki Thermal Spa & κατηγορίες Υπηρεσιών

Το υπερσύγχρονο Loutraki Thermal Spa, σας υποδέχεται στους πολυτελείς, άνετους και φιλόξενους χώρους του, για να σας προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες υγείας, αναζωογόνησης και ομορφιάς.

Στις εγκαταστάσεις του LOUTRAKI THERMAL SPA περιλαμβάνονται:

 • 2 εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες με καταρράκτες και jet υδρομαλάξεων (υποβρύχια υδρομασάζ) 201 m2 και 40 m2 αντίστοιχα.
 • 1 εσωτερική πισίνα ψυχρού ύδατος 20 m2. για μετατραυματικά προβλήματα.
 • 1 εξωτερική πισίνα υδρομαλάξεων με υδάτινο μανιτάρι, με καταρράκτη και pool bar, 200 m2.
 • 4 ατομικές καμπίνες με μπανιέρες υδροθεραπείας. Σ’ αυτές περιλαμβάνεται η καμπίνα με την υπερσύγχρονη μπανιέρα Caracalla με πολλαπλούς εκτοξευτήρες.
 • 3 διπλές καμπίνες με μπανιέρες υδροθεραπείας.
 • Σάουνα
 • Ατμόλουτρα/Χαμάμ
 • Γυμναστήριο
 • Αίθουσες ομορφιάς και περιποίησης.
 • Χώροι ατομικού μασάζ.
 • Αίθουσα Yoga
 • Άνετη πρόσβLOUTRAKI-SPA-OLOIMAZI.GRαση για ΑΜΕΑ.
 • 2 ειδικοί χώροι για λασποθεραπεία.

Μήπως τελικά η καθημερινότητα, το άγχος και η ένταση έχουν καταβάλει τον οργανισμό και τις δυνάμεις μας;

Αν αισθανόσαστε κάπως έτσι, τώρα είναι η ώρα να προσέξετε περισσότερο τον εαυτό σας και να βρείτε τον καλύτερο τρόπο διαφυγής από το στρες και τη ρουτίνα της καθημερινής μας ζωής.

Παρουσίαση από το www.oloimazi.gr

 

 

Προσφορές επιχειρήσεων

Με κάθε πλύσιμο - κέρωμα αυτοκινήτου ΔΩΡΟ ένα αρωματικό δεντράκι

Ενοικίαση ή Αγορά Νυφικού στις πιο ανταγωνιστικές Τιμές της Αγοράς!
Αγορά καινούριου...