Λακωνική Γη

Η Λακωνία οριοθετεί το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας, με τα δύο ακρωτήρια της , το Ταίναρο και τον Μαλέα, να μοιάζουν με δάχτυλα, που σκίζουν τα νερά του Λακωνικού κόλπου και του Μυρτώου Πελάγους. Πάνω τους περιοχές άνυδρες, με άγρια ομορφιά, η Μάνη στο Ταίναρο και η Μονεμβασιά στον Μαλέα. Στεφανωμένες από το βοριά από τα δύο επιβλητικά λακωνικά βουνά, τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα, αυστηροί βιγλάτορες τόπο σκληρών, με τη γοητεία της πέτρας και τη θέληση του ανθρώπου να τιθασεύσει τη φύση να πρωταγωνιστεί. Κι ανάμεσά τους, ο εύφορος λακωνικός κάμπος, με τον μοναδικό ποταμό του νομού, τον Ευρώτα να τραβάει το αέναο ταξίδι του προς τη θάλασσα.

Στην καρδιά του κάμπου φωλιάζει η πρωτεύουσα Σπάρτη ,πλαισιωμένη από τις πλαγιές των βουνών, που φιλοξενούν στις καταπράσινες πλαγιές τους πανέμορφους ορεινούς οικισμούς, που μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να δίνει το παρών στον τουριστικό χάρτη της Λακωνίας.

Την παλέτα των θέλγητρων του νομού συμπληρώνουν η βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, σπήλαια, κάστρα και βυζαντινές εκκλησίες, πεζοπορικά μονοπάτια χαμένα στο πράσινο και, βέβαια, ο πρωταγωνιστής των καλοκαιρινών αποδράσεων για πολλούς, η εξωτική Ελαφόνησος.

Προσφορές επιχειρήσεων

Ενοικίαση ή Αγορά Νυφικού στις πιο ανταγωνιστικές Τιμές της Αγοράς!
Αγορά καινούριου...

Οι προσφορές στο Δράμι δεν σταματούν ποτέ!