Ο Νομός Ηλείας αποκαλύπτει τις ομορφιές του !

Ο Νομός Ηλείας μάς αποκαλύπτεται!

Ο νομός Ηλείας βρίσκεται στο αριστερό τμήμα της Πελοποννήσου και «κουβαλά» μία μακρόχρονη ιστορία. Αρκεί μόνο να αναφερθούμε στην ξακουστή Αρχαία Ολυμπία όπου διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες (πραγματοποιούνταν κάθε τέσσερα χρόνια και συμμετείχαν όλες οι πόλεις πανελληνίως). Ο θεσμός αυτός έχει διατηρηθεί μέχρι και στις μέρες μας (άλλωστε, στην Ολυμπία οφείλεται και η ονομασία των Ολυμπιακών Αγώνων). Όπως σχεδόν όλη η Πελοπόννησος, έτσι και ο νομός Ηλείας συνδυάζει βουνό, θάλασσα, παραλίες και πεδιάδες, χαρίζοντας έτσι σε όλους εμάς την ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές και διαφορετικές εμπειρίες σε μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη μία απόσταση στην άλλη!arxaia-olympia

Σε μία τέτοια λοιπόν περιοχή, μπορεί κανείς να συλλέξει αγαθά από τη γη, τη θάλασσα, τα δέντρα και τα βουνά, καθώς η φύση είναι αρκετά γενναιόδωρη στον νομό αυτό!

Τι θα βρούμε στον νομό Ηλείας; Ο νομός Ηλείας φημίζεται για τη πλούσια οινοπαραγωγή του (ενδεικτικά αναφέρουμε ονόματα γνωστών κτημάτων όπως Μερκούρη, Μαρκόγιαννη, Λιακόπουλου)  αλλά και τη σταφίδα, η οποία έχει γίνει εξαιρετικά αγαπητή σε όλη την Ελλάδα μέσω εξαγωγών της. Άλλα προϊόντα είναι το ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο και πολύ καλής ποιότητας, αλλά και αγουρέλαιο που είναι αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό), τα ζυμαρικά (οι νοικοκυρές του τόπου παρασκευάζουν τραχανά, χυλοπίτες, λαζάνια, κλπ., και η γεύση τους δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο ζυμαρικό, ειδικά των βιομηχανοποιημένων), γαλακτsuntages-hleiasοκομικά προϊόντα (η φέτα της Ηλείας θεωρείται από τις καλύτερες στην Ελλάδα), το μέλι (οι μελισσοκόμοι του νομού κάνουν προσπάθειες να διατηρήσουν την ποιότητα του μελιού και γι’ αυτό η τιμή είναι αντάξια της ποιότητας αυτής, κόντρα στη μαζική και φθηνή, αλλά αμφιβόλου πιστοποίησης, παραγωγή), οι φράουλες (τόνοι φράουλας εξάγονται ετησίως τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός),fraoules-hleia γεωργικά προϊόντα (με πρωταγωνιστές την πατάτα και τη ντομάτα).

Είμαι στον νομό Ηλείας και… πεινάω! Αν ψάχνετε για σπεσιαλιτέ, σας έχω ορισμένα πιάτα που θα σας κάνουν να κλείσετε αμέσως ξενοδοχείο για την Ηλεία! Στις τοπικές ταβέρνες θα συναντήσετε παραδοσιακά ελληνικά φαγητά αλλά και ντόπιες συνταγές, όπως αγριογούρουνο στιφάδο,faghto-hleia μοσχαρίσιο συκώτι σβησμένο με κρασί, πίτες με αρωματικά βότανα, φιλέτο κοτόπουλο με τοπική φέτα, χοιρινό ρολό γεμιστό με χόρτα ή λαχανικά, σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια, γουρουνόπουλο στο φούρνο με πατάτες, τραχανάς με φρέσκο γιαούρτι, χοιρινό με σταφίδες, νόστιμη πατατοσαλάτα…  Μέσα από το φαγητό, θα διακρίνετε το μεράκι και την αγάπη των κατοίκων για τη γη αλλά και τον σεβασμό τους προς αυτή, διότι συλλέγουν τα καλύτερα υλικά χωρίς βιασύνη, αφήνοντάς τα να ωριμάσουν και να έρθουν στο επιθυμητό σημείο ως προς τη ποιότητα και τη γεύση.

 


 

Προσφορές επιχειρήσεων

Με κάθε πλύσιμο - κέρωμα αυτοκινήτου ΔΩΡΟ ένα αρωματικό δεντράκι

Ενοικίαση ή Αγορά Νυφικού στις πιο ανταγωνιστικές Τιμές της Αγοράς!
Αγορά καινούριου...